Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Manyas'ta Sağlıklı buzağılar için kaliteli tohum kullanılacak

Manyas

Manyas Süt Üreticileri Birliği bölgede önemli bir yere sahip süt sığırcılığının gelişmesi amacı ile yüksek kaliteli tohum kullanılmasını teşvik edecek.

Manyas Süt Üreticileri Birliği bölgede önemli bir yere sahip süt sığırcılığının gelişmesi amacı ile yüksek kaliteli tohum kullanılmasını teşvik edecek. 
Suni tohumlama ve küpeleme işlerinin 23 yerleşim yerinde Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin belirlediği veterinerler tarafından gerçekleştirildiği, 16 köyde ise henüz kooperatif bulunmadığı için bu köydeki besicilerin sağlıklı buzağılara sahip olmaları ve kaliteli suni tohumlama yapılabilmesi çalışmaları başlatıldı.
Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, 16 köyün muhtarı ile yaptığı toplantıda üreticilerin bireysel olarak değil, birliğin sözleşme yapacağı veterinerler ile suni tohumlama ve küpe takma işlemlerini yapacağını bu konuda bu köyleri ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirme yapılacağını söyledi.
"Amaçlarının yüksek kaliteli tohumları daha uygun fiyatlarla temin ederek sözleşme yapacağımız serbest veterinerler aracılığı ile dişi hayvanlara uygulatmaktır şeklinde konuşan Karaman, "Bedelini de biz veterinerlere her ay sonunda ödeyeceğiz ve üreticilerin süt bedellerinden keseceğiz. Veterinerler ve üreticiler için de bu uygulama çok iyi olacak, üreticimizde sağlıklı buzağılara sahip olacaktır." dedi.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı